GATAVOŠANAS MEISTARKLASE
AR DĀVI AUŠKĀPU un LIENI ŽUKURI
Aizvadītie divi gadi ir bijis liels pārbaudījums ne tikai pieagušajiem, bet arī jauniešiem. Pavadot daudz laika iekštelpās ar ierobežotām saziņas iespējām, dzīvei svarīgas prasmes – komunikācija klātienē un koprade, ir tikušas atliktas malā.
Ēdiens un tā pagatavošana visos laikos ir bijuši cilvēkus vienojošais elements, tāpēc lai atbalstītu jauniešus un nodrošinātu tos ar veselīgu vidi, jaunu izpratni un iemaņām ēdiena pagatavošanas jomā, tiek organizēta šī meistarklase.
Jauniešiem tas būs piedzīvojums, kur profesionāļu vadībā būs iespējams uzzināt daudz jauna, liekot uzsvaru uz praktiski izmantojamām zināšanām kā pagatavot sev ikdienā ēdienu. Te attīstīs jaunas iemaņas, komunikācijas prasmes un gatavošanas mākslu. Runāsim ne tikai par veselīgu uzturu, bet daudz svarīgāk – par komandas darbu. Katram jaunietim būs iespēja mācīties un izpaust savas prasmes un iemaņas komandā. Tiks nodarbināts prāts, veicināta izdoma un attīstīta radošuma pieeja. Kopumā meistarklasē pavadītais laiks būs jaunu zināšanu, koprades un savstarpējā komunikācijā lietderīgi pavadīta diena.
Dāvis Auškāps ir šefpavārs, un ir bijis restorānu īpašnieks 18 gadus. 2004. gadā viņš atvēra savu pirmo vietu “Teātra bārs”, kas uzreiz ieguva lielu apmeklētāju piekrišanu, bet pēdējais viņa projekts ir “Dāvja virtuve”. Viņa aizraušanās ir bērnības garšas un to modernas interpretācijas. Dāvim ļoti patīk gatavot gan darbā, gan mājās, kur viņa ēdienu novērtē viņa sieva un trīs meitas. Viens no viņa mīļākajiem ēdieniem ir gaļas pankūkas “Komm Morgen wieder”, kādas tās taisīja viņa vecmāmiņa, bet par tām citā meistarklasē. Dāvis ir bijis arī personāla vadītājs un teātra režisors, un vienu no saviem restorāniem atvēris pat Venecuēlā.
“Labā ēdienā ir jābūt visām 6 vai pat 7 garšām”, saka Dāvis.
Liene Žukure ir mamma savam dēliņam un meitiņai, un viņas aizraušanās ir konditoreja. Deserti, kūkas, krēmi, biskvīti – viss, ko viņa gatavo, ir meistardarbs. Pēdējos gadus Liene ir strādājusi kopā ar Dāvi, kļūstot par neatņemamu “Dāvja virtuves” dalībnieku. Viņa ļoti labi saprotas ar bērniem un jauniešiem, un ir vadījusi daudzus viņiem domātus pasākumus. Agrāk Liene ir nodarbojusies ar modernajām dejām.
Meistarklasē kopīgi pieskarsimies jautājumiem par uztura un gatavošanas tēmām:
Kas ir veselīgs uzturs un veselīga ēšana?
Kā pareizi sabalansēt ēdienreizes?
KĀ ĒST NEKO SEV NELIEDZOT?
Kā pagatavot veselīgu un GARŠĪGU ēdienu?
KOPĀ TIKS PAGATAVOTI SEKOJOŠI ĒDIENI: